fallback

Как да спестим пари в пазаруването за новата учебна година?

Не е нужно да купуваме всичко от списъка на детето преди 15 септември

30.08.2024 | 20:15 Автор: Деси Николова

Родителите сред вас вероятно вече пресмятат какви средства ще са им необходими за началото на учебната година. Ето няколко съвета, с които можете да спестите пари, докато подготвяте вашия ученик за училище.

Отделете време за пазаруване

Като започнете да търсите всичко в списъка си за пазаруване за училище рано, можете да прекарате повече време в проучване на вашите възможности и търсене на оферти и отстъпки за всичко, от което се нуждаете. Ако нещо от списъка ви се продава сега, можете да го вземете веднага, вместо да плащате пълната цена, защото сте чакали твърде дълго и нямате друг избор.

Не бързайте с покупките

Не се чувствайте принудени да вземете всеки един артикул от списъка на вашето дете преди първия учебен ден. Попитайте учителите кои артикули са необходими веднага, след което купете останалите консумативи по-късно. Все още ще можете да намирате оферти дори след като училището започне, особено след като през последните няколко години големите вериги правят разпродажби през октомври.

Помислете за закупуване на обновена електроника

Вместо да харчите пари за чисто нов компютър или телефон, потърсете сертифициран употребяван модел от реномиран продавач, или от самия производител. Особено ако искате да намалите разходите, това може да бъде добър начин да намерите устройство, което ще отговори на вашите нужди на по-ниска цена. Същата логика може да се приложи и към модели от предходна година.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback