fallback

Атракционен влак между Горна Оряховица и Трявна тръгва на 6 септември

Композицията ще потегли в 09:30 ч. по случай Деня на Съединението

30.08.2024 | 14:53 Автор: Беатрис Младжова

БДЖ организира атракционно пътуване с влак с парен локомотив по случай Деня на Съединението между Княжество България и Източна Румелия, съобщиха от "Български държавни железници".

Композицията ще потегли от Горна Оряховица в 09:30 ч. на 6 септември с четири вагона в посока Трявна. По маршрута си ще има две спирки в Трапезица (09:43 ч.) и Велико Търново (09:48 ч.), откъдето сдобилите се с билет също ще могат да заемат своето запазено място във влака.

Атракционната композиция ще пристигне на гарата в Трявна в 10:47 часа. Там всички желаещи ще имат достатъчно време да се разходят и да разгледат възрожденската архитектура на града - дом на популярната художествена школа по дърворезба и иконопис.

От Трявна влакът тръгва обратно към Горна Оряховица в 15:50 ч., където ще пристигне в 16:57 ч., като по маршрута са предвидени спирки във Велико Търново (16:36 ч.) и Трапезица (16:41 ч.).

Цената на билета за пътуване в двете посоки Горна Оряховица - Трявна - Горна Оряховица е 30 лв. и включва запазено място. За децата до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на стойност 15 лв. и ще са валидни само с придружител.

Билети за атракционния влак с парен локомотив могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на сайта на БДЖ.

Снимка: БДЖ

fallback
Още от Любопитно
fallback