fallback

Нов документален филм ще разследва смъртта на принцеса Даяна

Фаталната катастрофа в Париж се случи на 31 август 1997 г.

30.08.2024 | 05:00 Автор: Вяра Димова

Дни преди годишнината от смъртта на принцеса Даяна на 31 август беше обявен проект за нов документален филм, който ще разследва катастрофата в Париж през 1997 година, която прекрати живота на майката на принцовете Уилям и Хари само на 36 години.

Поредицата ще носи името "Кой уби Даяна?" и ще изследва обстоятелствата около смъртта на принцесата на Уелс преди 27 години. Ще включва редки и в някои случаи, неправени досега интервюта с няколко ключови свидетели. Целта на епизодите е да представи нова версия на събитието, което привлече вниманието на целия свят през 1997 година, и продължава да интересува както обикновения човек, така и разследващите органи три десетилетия по-късно.

Според "Deadline", "Кой уби Даяна?" ще отбележи първата поредица от по-широк франчайз, който ще изследва шокиращите смъртни случаи на емблематични фигури, надявайки се да разкрие нова информация за обстоятелствата около тях. В епизодите също така ще се изследват човешките истории и историческия контекст в центъра на тези случаи.

Екипът на "Кой уби Даяна" стои и зад поредицата на Netflix "Кой уби Джил Дандо?", която се потопи в смъртта на журналистката Джил Дандо, която беше застреляна пред дома си във Фулъм през 1999 година. То предизвика най-голямото разследване на убийство, проведено от лондонската полиция, и най-голямото криминално разследване в страната след преследването на Йоркширския изкормвач. 

Местният жител Бари Джордж беше осъден и хвърлен в затвора за убийството на Дандо, но след осем години той беше оправдан след обжалване и повторен процес. До този момент няма други заподозрени или обвинени и случаят остава неразрешен.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback