Нов документален филм ще разследва смъртта на принцеса Даяна

Фаталната катастрофа в Париж се случи на 31 август 1997 г.

30.08.2024 | 05:00 Редактор: Вяра Димова
Поредицата ще носи името Кой уби Даяна?
Поредицата ще носи името Кой уби Даяна?

Дни преди годишнината от смъртта на принцеса Даяна на 31 август беше обявен проект за нов документален филм, който ще разследва катастрофата в Париж през 1997 година, която прекрати живота на майката на принцовете Уилям и Хари само на 36 години.

Поредицата ще носи името "Кой уби Даяна?" и ще изследва обстоятелствата около смъртта на принцесата на Уелс преди 27 години. Ще включва редки и в някои случаи, неправени досега интервюта с няколко ключови свидетели. Целта на епизодите е да представи нова версия на събитието, което привлече вниманието на целия свят през 1997 година, и продължава да интересува както обикновения човек, така и разследващите органи три десетилетия по-късно.

Според "Deadline", "Кой уби Даяна?" ще отбележи първата поредица от по-широк франчайз, който ще изследва шокиращите смъртни случаи на емблематични фигури, надявайки се да разкрие нова информация за обстоятелствата около тях. В епизодите също така ще се изследват човешките истории и историческия контекст в центъра на тези случаи.

Екипът на "Кой уби Даяна" стои и зад поредицата на Netflix "Кой уби Джил Дандо?", която се потопи в смъртта на журналистката Джил Дандо, която беше застреляна пред дома си във Фулъм през 1999 година. То предизвика най-голямото разследване на убийство, проведено от лондонската полиция, и най-голямото криминално разследване в страната след преследването на Йоркширския изкормвач. 

Местният жител Бари Джордж беше осъден и хвърлен в затвора за убийството на Дандо, но след осем години той беше оправдан след обжалване и повторен процес. До този момент няма други заподозрени или обвинени и случаят остава неразрешен.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС