fallback

Пет храни за здрави черва

Добавете бадеми към менюто си, те имат добри пробиотични свойства

29.08.2024 | 22:33 Автор: Вяра Димова

Доброто функциониране на имунната система е в пряка зависимост със здравето на стомашно-чревния тракт. Ето защо в следващия кратък списък ще ви предложим няколко храни, които са полезни за здравето на червата.

Кефир

Тази пробиотична напитка от кисело мляко се прави чрез ферментиране на мляко и е пълна с добри бактерии (които могат да помогнат за намаляване на състоянието пропускливи черва). Произхожда от планинския район между Азия и Европа, както и Русия и Централна Азия. Също така е чудесно допълнение към смутита и супи или можете да го използвате като основа за дресинг за салата (добавете само лимонов сок, зехтин и подправки).

Бадеми 

Бадемите имат добри пробиотични свойства, което означава, че са добра храна за вашите чревни бактерии – с високо съдържание на фибри и пълни с мастни киселини и полифеноли. Една шепа бадеми е отлична закуска, като към тях може да добавите кисело мляко и малко горски плодове.

Комбуча 

Комбуча е напитка, която представлява газиран чай с леко тръпчив вкус. Той се приготвя от зелен чай, захар и е източник на добри бактерии за червата. След като чаят ферментира, от ферментацията се получава алкохол и напитката се газира.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback