Fibank и Любо Киров създадоха първото звуково лого на български финансов бранд

Гласът на артиста прави уникално клиентското преживяване в широк спектър от услуги, сред които ползване на банкомат и ПОС терминал

28.08.2024 | 11:48 Автор: Беатрис Младжова

Fibank е първата банка в България, която извежда комуникацията си с клиентите на следващо ниво чрез налагане на звукова бранд идентичност. Следвайки своята визия да намира иновативни решения подобряващи клиентското преживяване, Fibank създаде свое аудио лого в партньорство с Любо Киров. Краткият музикален сигнал комбинира финеса в гласа на артиста с динамичен инструментал, събуждащ очакване и усмивка към бъдещето. 

"През всичките повече от 30 години винаги сме следвали максимата, че клиентът е най-важен. Неговото удобство, комфорт, емоции и цялостно преживяване. Това ни мотивира непрестанно да разработваме и предлагаме финансови продукти и решения предоставящи персонализирано изживяване. Получените през годините многобройни награди показват само едно - устойчивост в постигането на удовлетвореност на клиентите ни. Със създаването на първото по рода си в страната аудио лого на банка, правим нова крачка в надграждането и развитието на уникалността, която предлагаме на нашите клиенти, използващи продуктитe и услугите на Fibank", сподели Главният изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка г-н Никола Бакалов.

"Една банка трябва да звучи свръхзвуково. Да е смела в подхода си, но и да затвърждава усещането за доверен приятел, подкрепящ хората по пътя на трансформация в тяхната по-добра версия, каза Любо Киров. 

"За мен е изключителна чест, че успях да използвам моя гласов подпис в звуково лого на финансов бранд. Никога не съм правил подобно нещо извън музикалните си проекти и самата творческа задача беше огромно предизвикателство", добави той.

В свят, в който публиката мисли за това, което вижда, но преживява това, което чува, звуковата идентичност е най-прекият път за емоционална свързаност между клиент и бранд. Мелодията на марката подобрява потребителското изживяване, като добавя към него сетивност и дълбочина. Тя повишава разпознаваемостта на бранда на имиджово и продуктово ниво, създава ангажираност и очакване за качество и надеждност.

Звуковото лого има и своят не малък принос към развитието и надграждането на социалната ангажираност, която има Fibank към обществото. Преди две години ПИБ стана първата в страната, която внедри в част от своите банкомати гласови менюта, които да помагат на незрящите лица при изтеглянето на пари от тях. Интегрирано в системите за банкиране, звуковото лого на Fibank допълнително ще улесни достъпа до услуги на хората с увредено зрение. 

Мелодията с гласа на Любо Киров ще звучи при плащане на ATM или ПОС терминал, както и при осъществяването на други финансови операции.

Още от Любопитно