fallback

Ползите от смокинята за храносмилането и либидото

Плодът е смятан за един от най-древните афродизиаци

27.08.2024 | 08:54 Автор: Вяра Димова

Смятана за един от най-древните афродизиаци - смокинята, има дълга история като символ на плодородие и любов. Този плод, произхождащ от Близкия Изток и Средиземноморието, се отглежда и консумира от хиляди години. В древногръцката митология смокинята е била свързана с боговете на плодородието и плодородната богиня Деметра.

Смокините повишават сексуалното желание

Плодовете на смокинята са богати на важни хранителни вещества като витамини, минерали и антиоксиданти, които могат да допринесат за повишаване на сексуалното желание и издръжливост. Смокинята е изключително богата на витамини A, B1, B2, калций, желязо, фосфор, манган, натрий, калий и хлор, които са жизненоважни за поддържане на здравословен метаболизъм и енергийни нива.

Витамините от група B и желязото в смокините подпомагат кръвообращението, което е важно за поддържане на сексуалната функция. Съдържанието на фибри в смокините също така подпомага храносмилането и може да допринесе за поддържане на здравословно тегло, което е важно за общото здраве и самочувствие.

Смокините са известни със своето високо съдържание на антиоксиданти, които помагат за неутрализиране на свободните радикали в организма и предпазват клетките от увреждане. Това е важно, защото оксидативният стрес може да доведе до намаляване на либидото и сексуалната функция. Освен това, антиоксидантите подпомагат и здравето на кожата, което може да повиши самочувствието и привлекателността.

Автор: Маринела Георгиева

Четете повече в Puls.bg.

Снимка: pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback