Мария Шарапова инвестира в замразяването на яйцеклетки

Рускинята има своите доводи за това

25.08.2024 | 21:30 Редактор: Тодор Петров
Шарапова има сериозни доводи за инвестицията си.
Шарапова има сериозни доводи за инвестицията си.

Бившата руска тенисистка Мария Шарапова става инвеститор в компанията Cofertility. Проектът позволява на жените да замразяват яйцеклетките си безплатно, при условие че половината от тях ще бъдат дарени на двойки, които имат репродуктивни проблеми.

Шарапова обяснява, че замразяването на яйцеклетки може да бъде много полезно за спортистките, които могат да се съсредоточат върху постиженията си и да удължат кариерата си, без да се притесняват за личния си живот. 

Този проект ще осигури на жените такъв ценен ресурс като времето, благодарение на който те няма да влизат прибързано във връзка, на мнение е звездата в тениса от близкото минало.

По думите на Мария Шарапова, самата тя в младостта си не е имала време да мисли дори за приятелство, да не говорим за връзки. 

"Но в същото време винаги съм знаела, че ще дойде моментът, в който ще искам да стана майка", подчертава тя, цитирана от БГНЕС.

Шарапова роди първородния си син Теодор от британския милиардер Александър Гилкс, когато беше на 35 години. Наскоро тя се завърна като зрител на "Уимбълдън" със семейството си 20 години след победата си там.

Снимка: БГНЕС