fallback

Републиканска шампионка по киокушин е Мис Варна 2024

Красивата състезателка на БККФ Александра Христова от спортен клуб „Заншин“ спечели короната на Варна

24.08.2024 | 10:59 Автор: Тодор Петров

В разгара на лятото и на бляскава церемония, провела се в морската ни столица, Александра Христова бе коронясана за Мис Варна 2024. 18-годишната състезателка по киокушин спечели короната в престижния конкурс на 22 август 2024 г. сред конкуренция от 24 красиви варненки.

Александра Христова от дете е в спортната зала и от дълги години тренира карате киокушин в Спортен клуб „Заншин“, член на БККФ, където баща ѝ Мариян Христов /черен колан, I дан/ работи като треньор. Любопитен факт за ослепителната красавица, който много от нейните почитатели сигурно не знаят, а крехката ѝ външност не подсказва, са успехите ѝ в бойния спорт. Александра Христова е състезател с амбиция, като в спорта до момента има много успехи, сред които се откроява титлата ѝ на републикански шампион на България и е записала участия на световни първенства по киокушин.

„Интересът ми към спорта е фамилна черта, а отдадеността ми към киокушин започна още с първите сериозни тренировки в залата през 2017 г., когато бях на 11 години“, сподели новата носителка на титлата във Варна.

Дисциплина, упоритост, издръжливост, целеустременост, почтеност и уважение към другите са само част от личностните умения и качества, които се придобиват с тренировките по киокушин, допълни още Александра.

Да изградиш силен характер чрез бойните изкуства, освен красивата външност и идеални мерки, е сигурна рецепта за житейски успех. Затова и победата в конкурса по красота Мис Варна 2024 е предопределена като едно от първите значими постижения на младата дама.

Българската карате киокушин федерация желае много нови успехи на Александра Христова – и в спорта, и в живота!

fallback
Още от Любопитно
fallback