fallback

Домашна точена баница без глутен

Опитайте по-здравословен вариант

21.08.2024 | 17:35 Автор: Толя Стоянова

Ако се стремите да се храните здравословно, но обичате баница, опитайте този вариант без глутен.

Продукти:

  • 500 г микс безглутенови брашна
  • 400 мл топла вода
  • 60 г краве масло
  • 10 г бакпулвер
  • щипка сол
  • 200 г краве сирене за плънката
  • 1 яйце за намазване

Приготвяне:

  • Сложете всички продукти в купа и замесете тесто. 
  • Разделете го на няколко топки. 
  • Разточете всяка на тънка кръгла кора.
  • Намажете всяка кора с разтопено краве масло и поръсете с натрошено сирене.
  • Навийте на тънко руло.
  • Навийте рулата на охлюв и поставете в намазана с масло тава.
  • Отгоре намажете със смес от разбито яйце и разтопено краве масло.
  • Печете 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  • Четете повече в az-jenata.bg.

    Снимка: Pexels

    fallback
    Още от Любопитно
    fallback