Ако се стремите да се храните здравословно, но обичате баница, опитайте този вариант без глутен.
Продукти:
- 500 г микс безглутенови брашна
- 400 мл топла вода
- 60 г краве масло
- 10 г бакпулвер
- щипка сол
- 200 г краве сирене за плънката
- 1 яйце за намазване
Приготвяне:
Сложете всички продукти в купа и замесете тесто.
Разделете го на няколко топки.
Разточете всяка на тънка кръгла кора.
Намажете всяка кора с разтопено краве масло и поръсете с натрошено сирене.
Навийте на тънко руло.
Навийте рулата на охлюв и поставете в намазана с масло тава.
Отгоре намажете със смес от разбито яйце и разтопено краве масло.
Печете 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в
Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook
ТУК