Домашна точена баница без глутен

Опитайте по-здравословен вариант

21.08.2024 | 17:35 Редактор: Толя Стоянова
Разделете тестото на няколко топки.
Разделете тестото на няколко топки.

Ако се стремите да се храните здравословно, но обичате баница, опитайте този вариант без глутен.

Продукти:

  • 500 г микс безглутенови брашна
  • 400 мл топла вода
  • 60 г краве масло
  • 10 г бакпулвер
  • щипка сол
  • 200 г краве сирене за плънката
  • 1 яйце за намазване

Приготвяне:

  1. Сложете всички продукти в купа и замесете тесто. 
  2. Разделете го на няколко топки. 
  3. Разточете всяка на тънка кръгла кора.
  4. Намажете всяка кора с разтопено краве масло и поръсете с натрошено сирене.
  5. Навийте на тънко руло.
  6. Навийте рулата на охлюв и поставете в намазана с масло тава.
  7. Отгоре намажете със смес от разбито яйце и разтопено краве масло.
  8. Печете 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels