Тейлър Суифт отново оглави класацията на "Билборд" за албуми

Певицата се изравнява с Керъл Кинг

19.08.2024 | 23:03 Редактор: Вяра Димова
Суифт има общо 84 седмици начело в класацията.
Суифт има общо 84 седмици начело в класацията.

За 15-а седмица певицата Тейлър Суифт е начело в класацията на "Билборд" за албуми, съобщи сайтът на изданието. Тя запазва първенството си с албума "The Tortured Poets Department", от който за едноседмичния период на отчитане са продадени 85 000 еквивалентни единици.

Отбелязвайки 15 седмици на върха в чарта "Билборд 200", Тейлър Суифт се изравнява с Керъл Кинг, с която си поделя третото място при жените. Изпълнителките с повече седмици, прекарани начело в класацията, са само Адел с албума 21 (24 седмици) и Уитни Хюстън със саундтрака към филма "Бодигард" (20 седмици).

Суифт е прекарала общо 84 седмици начело в класацията на "Билборд" с 14 албума, с което подобрява собствения си рекорд сред соловите изпълнители. Първенци по този показател са "Бийтълс" със 132 седмици на върха. Второто място в чарта "Билборд 200" заема певицата и авторка на песни Чапъл Роан със 72 000 продадени еквивалентни единици от албума "The Rise and Fall of a Midwest Princess". Роан се е изкачила с една позиция спрямо предходната седмица, информира БТА.

В седмица, в която отново няма нови албуми в Топ 10, на трето място е кънтри певецът Морган Уолън с 63 000 продадени еквивалентни единици от албума One Thing at a Time. 

Снимка: БГНЕС