Последните думи на Матю Пери: "Инжектирай ми голяма доза кетамин"

Актьорът е бил откриван два пъти в безсъзнание в дома си преди смъртта си

17.08.2024 | 12:54 Редактор: Толя Стоянова
Пери е бил откриван два пъти в безсъзнание в дома си преди смъртта си на 28 октомври 2023 г.
Пери е бил откриван два пъти в безсъзнание в дома си преди смъртта си на 28 октомври 2023 г.

Разкрити са последните думи, които актьорът от "Приятели" Матю Пери е казал, обръщайки се към своя асистент Кенет Ивамаса, преди да получи фаталната доза кетамин. Пери казал на асистента си "инжектирай ми една голяма доза", малко преди да бъде открит с лице надолу в джакузито на имението си за 5,2 млн. долара в Лос Анджелис.

Пери е бил откриван два пъти в безсъзнание в дома си преди смъртта си на 28 октомври 2023 г., пише "Дейли мейл". Пери помолил Ивамаса да "подготви джакузито" за него, преди да поиска да бъде инжектиран с кетамин, според думите на прокурорите, които разкриха, че Пери е получил инжекции с кетамин около 8:30 сутринта и 12:45 следобед в деня на смъртта си.

Новите подробности за последния месец от живота на звездата от "Приятели" бяха публикувани във връзка със споразумението за признаване на вината, сключено от бившия асистент на Пери. Ивамаса бе арестуван заедно с четирима други и обвинен във връзка със смъртта на Пери, предаде БГНЕС.

Ерик Флеминг, д-р Марк Чавес, Джасвин Сангха и д-р Салвадор Пласенсия са другите обвиняеми. Ивамаса, Флеминг и Чавес се съгласиха да се признаят за виновни - докато Сангха и Пласенсия пледираха невинни.

Според хронологията, Пери, който дълго време се бореше със зависимостта и оставаше чист, е поискал от Ивамаса да започне да му доставя незаконни наркотици в края на септември 2023 г. Твърди се, че Ивамаса е получил кетамина, който е дал на Пери, от Пласенсия и Флеминг. Съобщава се, че той се е срещал с Пласенсия най-малко седем пъти между 30 септември и 28 октомври 2023 г. Асистентът е предал най-малко 55 000 долара от парите на Пери за закупуване на течен кетамин и таблетки с кетамин.

Обвиниха заподозрените в безмилостно използване на борбата на Пери с наркозависимоста

Според Министерството на правосъдието Пласенсия научил за интереса на Пери към кетамина като лечение на депресията миналата година и се свързал с Чавес, който управлявал клиника за кетамин. Твърди се, че двамата са се договорили колко ще таксуват Пери, като Пласенсия е писал на Чавес: "Чудя се колко ще плати този идиот". Флеминг изглежда, че се е свързал Ивамаса със Сангха, която е описвана като "кетаминовата кралица" на Северен Холивуд.

Въпреки че Сангха не е посочена в споразумението на Ивамаса за признаване на вина, в писмено изложение Флеминг казва за своя източник, че работи само с високопоставени личности и знаменитости, в противен случай отдавна е щяла да загуби бизнеса си.

Според Министерството на правосъдието, Флеминг е осигурил на Ивамаса 50 флакона кетамин, които получил от Сангха. Грозят го до 25 години затвор.

Ивамаса е инжектирал 54-годишния Пери с кетамин, продаден му от Флеминг и Сангха на 28 октомври - денят, в който Пери бе открит безжизнен в гореща вана и по-късно обявен за починал.

Снимка: БГНЕС