Какво да премахнем от дома преди есенния сезон

Разчистването може да ни даде представа какво да закупим за предстоящия сезон

16.08.2024 | 19:40 Редактор: Беатрис Младжова
Ненужните дрехи могат да бъдат дарени.
Ненужните дрехи могат да бъдат дарени.

Есента се задава и е добра идея да помислим за разчистване на някои ненужни неща. Това е идеалното занимание за дъждовните дни през лятото, когато не можем да се насладим на активности край басейна или на плажа.

Разчистването на бъркотията у дома също така ще ни даде по-добра представа какво трябва да закупим преди предстоящия есенен сезон. Хубавото е, че тази дейност не е толкова изморителна, но в същото време накрая ще излезем от нея с нови сили, доволни от себе си и с подреден дом.

Училищни пособия от миналата година

Училищните пособия не траят вечно. Писалките и боичките изсъхват. Линийките се чупят. Направете ревизия на бюрото на детето си, за да видите какво може да използвате отново тази година и какво трябва да изхвърлите.

Може да включите и малчуганите у дома в тази дейност, за да ги занимавате и да им покажете колко по-хубаво може да изглежда мястото им за учене, когато е подредено.

Омаляло детско облекло

Децата растат с всяка секунда. Така че, ако сте родител, лятото е страхотно време да прегледате гардеробите на вашите наследници и да видите в какво вече не могат да се поберат. Може ли да предадете старите и омалели дрехи на брат или сестра, които да ги използват? А защо да не ги предоставите на приятелите?

Дрехите в добро състояние могат да бъдат дарени на вашия местен магазин за втора употреба. След това преценете от какво се нуждае детето ви за новия сезон в училище и отидете на шопинг.

Работни дрехи

Ако вашият работодател е избрал хибриден модел или сега работите изцяло от вкъщи, може да имате работно облекло от живота си преди пандемията. Така че, въпреки че не трябва да изхвърляте всичко, вероятно вече нямате нужда от десет различни вълнени поли или костюми.

Тези неща могат да заемат много място в гардероба, което бихте могли да използвате за по-ежедневни дрехи. Изхвърлете неща, които са на петна, скъсани или вече не могат да се носят, или дарете дрехите, които са в добро състояние.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels