Пилешко с гъби на тиган е една изключителна лесна и любима на всички рецепта.
Продукти:
- 700 г обезкостени пилешки гърди без кожа
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 чаена лъжичка сладък червен
- пипер
- 1 чаена лъжичка кориандър
- зехтин екстра върджин на вкус
За гъбения сос:
- 1 супена лъжица масло
- 500 г пресни гъби
- 1/2 чаша пилешки бульон
- 3 стръка зелен лук, нарязан
- 2 стрити скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- наситнен магданоз на вкус
- заквасена сметана на вкус и по желание
Приготвяне:
Нарежете на по-тънко месото. Овкусете го от двете страни с подправките, които предварително комбинирайте в купичка. Загрейте дълбок тиган и добавете зехтина в него.
Изпечете месото от двете страни до хубаво златистокафяво. Извадете го от тигана. Добавете в тигана (без да го почиствате) маслото и още зехтин.
Когато се разтопи, може да добавите тънко нарязаните гъби, нарязания лук, чесъна, магданоза. Когато гъбите поомекнат, може да добавите бульона и сметаната и да върнете месото в тигана.
Четете цялата рецепта в az-jenata.bg.
Снимка: Pixabay (Илюстративна)