Рецепта за пилешко с гъби на тиган

Изпечете месото от двете страни до хубаво златистокафяво

15.08.2024 | 17:16 Редактор:
Рецепта за пилешко с гъби на тиган
Рецепта за пилешко с гъби на тиган

Пилешко с гъби на тиган е една изключителна лесна и любима на всички рецепта.

Продукти:

- 700 г обезкостени пилешки гърди без кожа

- сол и черен пипер на вкус

- 1 чаена лъжичка сух риган

- 1 чаена лъжичка сладък червен

- пипер

- 1 чаена лъжичка кориандър

- зехтин екстра върджин на вкус

За гъбения сос:

- 1 супена лъжица масло

- 500 г пресни гъби

- 1/2 чаша пилешки бульон

- 3 стръка зелен лук, нарязан

- 2 стрити скилидки чесън

- сол и черен пипер на вкус

- наситнен магданоз на вкус

- заквасена сметана на вкус и по желание

Приготвяне:

Нарежете на по-тънко месото. Овкусете го от двете страни с подправките, които предварително комбинирайте в купичка. Загрейте дълбок тиган и добавете зехтина в него.

Изпечете месото от двете страни до хубаво златистокафяво. Извадете го от тигана. Добавете в тигана (без да го почиствате) маслото и още зехтин. 

Когато се разтопи, може да добавите тънко нарязаните гъби, нарязания лук, чесъна, магданоза. Когато гъбите поомекнат, може да добавите бульона и сметаната и да върнете месото в тигана.

Четете цялата рецепта в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay (Илюстративна)