fallback

Астрологията разкрива за какво е подходящ всеки ден от седмицата

Събота се управлява от Сатурн, планетата покровител на балансираните Козирози

14.08.2024 | 13:54 Автор: Толя Стоянова

Според астрологията всеки ден от седмицата носи своя енергия, в зависимост от това коя планета го управлява.

Понеделник

Ако в първия ден на новата седмица почувствате загуба на енергия и нежелание за работа, учене, това не означава, че сте мързелували през уикенда. Това е така, защото понеделник се управлява от Луната, спътник на нашата планета, която е напълно противоположна на нея по енергия. Земята е активна и динамична планета, докато Луната е "меланхолична". Затова в понеделник е най-добре да медитирате, да четете, да посещавате психолог.

Вторник 

От астрологична гледна точка вторник е идеалният ден за начало на седмицата. Той се управлява от Марс – планетата на енергията, активността, жизнеността и постоянната борба. Затова във вторник сме по-амбициозни от всякога и преизпълнени с желание да заявим себе си пред света. Денят е добър и за интимност и спорт, тъй като ще имате невероятна издръжливост.

Сряда

Знаем, че планетата Меркурий е планетата, която е управляваща за зодиите Близнаци и Дева. Близнаците са най-креативният, общителен и многостранен знак. Затова сряда е символ на творческа енергия и идеален ден за усвояване на ново хоби. В този ден би било добре да работите по проект, свързан с писане на статии или дизайн на презентация или друго свързано с творческа работа.

Четвъртък

Ако планирате голяма покупка, смяна на работа или среща с нов партньор, по-добре е да планирате всичко това в ден от седмицата четвъртък. Според астрологията той се управлява от Юпитер – планетата, която отговаря за успеха във всички начинания. Юпитер обича истинските усещания и смелите решения, така че си струва да сбъднете мечтите си в четвъртък.

Петък

Петък се управлява от Венера – планетата на любовта, красотата и материалните ценности. Затова в петък от дълго време е обичайно да се организират партита и балове. В петък е по-добре да планирате неща, които са приятни за тялото и духа, като посещаване на кино.

Събота

Събота се управлява от Сатурн, планетата покровител на балансираните Козирози. Сатурн обича дългосрочните неща, които носят осезаеми резултати и имат добро влияние върху бъдещето. Затова този ден трябва да бъде посветен не на забавление, а на дисциплина.

Неделя

Слънцето, покровителят на неделята, е олицетворение на нашето вътрешно дете. Ето защо в този ден си струва да планирате посещение на кино, разходка с приятели и лични покупки. Важно е да поглезите вътрешното си аз, тъй като това ще ви даде сили за новата седмица.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback