fallback

Тези признаци показват, че имаме проблем с имунната система

Сред тях са сухи очи, обриви и студени ръце

14.08.2024 | 08:46 Автор: Тодор Петров

Някои ясни признаци показват за проблем с имунната функция на организма.

Студени ръце 

Ако кръвоносните ви съдове са възпалени, може да е по-трудно за пръстите на ръцете, краката, ушите и носа ви да се затоплят. След като притокът на кръв се възстанови, кожата може да се зачерви. Лекарите наричат това феномен на Рейно. Проблемите с имунната система могат да го причинят

Сухи очи 

Ако страдате от автоимунно заболяване, това означава, че имунната ви система атакува тялото ви, вместо да го защитава. Ревматоиден артрит и лупус са два примера. Много хора, които имат автоимунно разстройство, установяват, че имат сухи очи. Нарушенията във функционирането на имунната система често могат да провокират дискомфорт в областта на очите, като парене, сърбеж, зачервяване и болка в очите.

Умора 

Да се чувствате изключително уморени и отпаднали, както когато имате грип, може да означава, че нещо се случва със защитните сили на тялото ви. Сънят едва ли ще помогне.

Обрив 

Кожата ни е първата бариера на тялото ни срещу микробите. Начинът, по който изглежда и се чувства, може да отразява колко добре имунната ни система работи. Сърбеж, суха, зачервена кожа е често срещан симптом на възпаление. Същото важи и за обрив, който е болезнен или не изчезва. 

Изтръпване на ръцете 

Ако това е изолиран случай, тогава може би ръката ви просто е била в неудобна позиция за дълго време. Ако ръцете и краката ви често изтръпват, това може да се дължи на проблеми с имунната система.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback