Ефективни упражнения борят успешно целулита

Кардио тренировките са отличен начин за изгаряне на мазнини

13.08.2024 | 22:32 Редактор: Толя Стоянова
Редовите упражнения могат значително да подобрят вида на кожата.

Ако искаме да се сбогуваме с целулита, освен на начина си на хранене, трябва да обърнем внимание и на физическата си активност. Редовите упражнения могат значително да подобрят вида на кожата и да намалят появата на целулит. Кои са най-ефективни?

Кардио упражнения

Кардио тренировките са отличен начин за изгаряне на мазнини и подобряване на кръвообращението, което е от съществено значение за борбата с целулита. Редовното изпълнение на кардио упражнения като бягане, колоездене, плуване или танци може да помогне за намаляване на мастните натрупвания и за подобряване на текстурата на кожата. Стремете се да включите поне 30 минути кардио в тренировъчния си режим, три до четири пъти седмично.

Клекове

Клековете са чудесни за стягане на бедрата и седалището. За изпълнение на упражнението застанете с краката на ширината на раменете и клекнете, докато бедрата ви станат успоредни на пода. Изправете се и повторете. За по-голяма интензивност може да използвате тежести.

Стречинг и йога

Стречингът и йогата също са важни компоненти в борбата с целулита. Те подобряват гъвкавостта, кръвообращението и лимфния дренаж, което помага за намаляване на целулита. Практикуването на йога или пилатес може да помогне за разтягане и укрепване на мускулите, както и за подобряване на цялостната стойка и тонус на тялото.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pexels