Великобритания в трескава подготовка за 100-годишнината на покойната кралица Елизабет

Работи се по преобразуването на изоставен разсадник

12.08.2024 | 09:50 Редактор: Искра Ангелова
Годишнината ще бъде отбелязана през 2026 година.

Във Великобритания вече текат планове за отбелязване на 100-ия рожден ден на кралица Елизабет през 2026 година.

Благотворителната организация Royal Parks обяви на 6 август, че е дадено разрешение за планиране на нова градина в Риджънтс Парк в Лондон, за да отпразнува живота на кралица Елизабет. Майката на крал Чарлз беше най-дълго управлявалият монарх в британската история, когато почина през септември 2022 г. на 96 години и щеше да навърши 100 през април 2026 година.

"Сега се работи по преобразуването на изоставен разсадник в сърцето на Риджънтс Парк в красива градина от два акра, която трябва да отвори врати през 2026 година, за да отбележи това, което щеше да бъде стогодишнината на покойната кралица", се казва в официално изявление от Royal Parks.

Ключовите характеристики на градината ще включват кръгло езерце, подобряващо местообитанията на дивата природа, централна алея с достъпна платформа над езерото и оживена цветна градина, представяща видове, значими за покойната кралица.

Във видео, което подчертава какво се случва зад кулисите, старши ръководителят на ландшафтния проект, Матю Халсал, обясни, че неизползваното пространство за отглеждане на растения ще се трансформира в градина, превръщайки го от сива и неприветлива зона в зелен оазис.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС