62-годишният Том Круз поддържа фигура с подбрана храна и редовни тренировки

Актьорът предпочита много, но малки междинни хапвания

12.08.2024 | 10:38 Редактор: Вяра Димова
Круз е в отлична форма.

Актьорът Том Круз беше навсякъде това лято - на стадион "Уембли" за концерт на Тейлър Суиф, на фестивала в Гластънбъри за изпълнението на "Coldplay", на тенис турнира "Уимбълдън" и в Париж за Олимпиадата.

Но докато всеки зрител около него се наслаждаваше на вкусната улична храна, Том Круз успяваше да устои на изкушението. Така и не го видяхме да хапва ягоди със сметана на Централния корт в Лондон, вкусни фалафели в Гластънбъри, нито да пие чаша шампанско на "Шан-з-Елизе". 62-годишната екшън звезда е искал точно определено ястие - бяла риба на пара и зеленчуци. Без сос, олио или масло. Алкохолът също е забранен.

Круз многократно е казвал, че тайната за перфектната му фигура е усърдната работа във фитнеса, която включва ставане в 5:30 часа сутринта за тренировка.

По-рано беше разкрито, че вместо три основни хранения на ден, Том предпочита 15 малки междинни хапвания. Решението му пасва по-добре на натоварения му начин на живот, като актьорът избира плодове, които помагат за намаляване на безпокойството в сравнение с чипса или шоколада.

През 2020 година беше споделено, че Круз приема само 1200 калории на ден като част от диетичен план, създаден от Дейвид Бекъм. Избягвайки сладкото, преработената храна и въглехидратите, той предпочита храни на скара и ястия, приготвени на ниска температура от неговия личен готвач.

Круз избира храни като сьомга, овесени ядки, боровинки, джинджифил, цвекло, броколи, зехтин, домати и спанак. Той също така се грижи да включва храни, богати на антиоксиданти, като плодове, ядки и зеленчуци, които също са противовъзпалителни, а и допълват диетата с витамини и минерали.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС