Шест неща, които никога не трябва да правим за един мъж

Истинската любов няма нужда да бъде молена

10.08.2024 | 06:30 Редактор: Деси Николова
Не бива да плачем пред него.

Жените сме по-емоционални и грижовни по природа, а отношението ни към любовта често се формира още в детството. Ако не сме имали добри примери в семейството, можем да правим грешни избори в любовта и да се пренебрегваме заради мъжа до нас. Ето и какво не трябва да правим за един мъж.

Да му се молим

Истинската любов няма нужда да бъде молена. Истинската любов се случва естествено и без усещане за тежест, ангажимент, работа. Когато двама души искат да бъдат заедно, за тях е удоволствие да полагат усилия за връзката, да правят другия щастлив.

Преговаряме с него, за да го задържим

Още нещо, което една жена не бива да иска от мъжа до себе си. Никога не трябва да бъдете с някого, който ви кара да „преговаряте за условията“ на вашите взаимоотношения, за да бъде с вас. Връзка, основана на заплахи, няма щастливо бъдеще. Това, за което може да „преговаряте“ е какво ще хапнете, кой ресторант да посетите, кой филм да гледате, къде да пътувате и т. н. И това е в положителния смисъл, когато и двамата се вълнувате от мнението на другия и сте готови на решение, приятно и за двама ви.

Не бива да плачем пред него 

Освен ако не е от радост. Ако партньорът ви държи на вас, никога няма да ви накара да страдате. Плачът пред мъжа няма да го трогне, а ще му даде още повече сила да се възползва от вашата уязвимост.

Да му помагаме финансово 

В една връзка е важно партньорите да се грижат един за друг. Да си помагат финансово, когато някой загуби работата си. Но за да се доверим чак толкова на мъжа до себе си, той трябва да е доказал, че е работлив, деен, че парите, които ще му дадем, няма да бъдат пропилени. Доверието се гради с времето, със ситуации. Проблемът е, че ако придобиете навика да давате големи или определени суми на мъжа до вас, вие се превръщате в обект на злоупотреба.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Freepik