Ретрограден Меркурий: Трябва да внимаваме с парите и любовта

Това е планетата на комуникациите

07.08.2024 | 09:32 Редактор: Искра Ангелова
Важен период за всички зодии.

От 14 август Меркурий е ретрограден в Лъв и ще стане директен чак на 28 август. Ето какво да очаква всяка зодия, според "Hindustan Times". Това е планетата на комуникациите и транспорта.

Какво да очаква всяка от зодиите?

Овен

Ретроградният Меркурий в Дева ще повлияе на работата им, здравето им, ежедневната рутина. Може да се чувстват пренатоварени, сякаш вършат прекалено много неща или пък да нямат мотивация да останат активни. Нека намерят начин да направят работата и здравословните навици такива, на които могат да се наслаждават. Така нещата ще станат по-лесни.

По време на ретроградното движение в Лъв ще разсъждават върху това как живеят живота си. Дали напълно се наслаждават на удоволствията на живота, дали пък някога не прекаляват с тях? Хубаво е да се радват на живота, но ако прекаляват, после няма да им е сладко.

Телец

По време на ретроградното движение в Дева ще осъзнаят, че това, че прекалено много съдят себе си и другите, може да пречи на щастието им. Може да спират себе си и да не се наслаждават на разни неща, само защото са изплашени какво ще си помислят другите. Това ще създаде напрежение в любовния им живот. Нека с партньора си припомнят защо се обичат един друг.

рез втората половина емоциите излизат на повърхността. Може да се чувстват изгубени, изоставени от семейството, не на място вкъщи. Нека не слагат нови неща в дома сега, а да си припомнят връзката със старите ценни предмети и с роднините.

Близнаци

През първата половина може да се сблъскат със семейни проблеми. Да очакват неразбирателства, проблеми с комуникацията и малко драма. Те държат на мнението си и имат остър, пиперлив език - да внимават, може да кажат нещо, за което после ще съжаляват. Да не говорят на теми, които ще предизвикат спорове.

През втората половина ще усещат, че гласът им не се чува. Те са много добри в общуването, но сякаш никой не ги слуша сега. Вместо да налагат мненията и вижданията си, да се фокусират над своята интелигентност и острия си ум.

Рак

Първата половина на ретроградното движение ще ги накара да се чувстват по-разтревожени от обикновено. Ще се притесняват за неща, които обикновено не ги притесняват. Нека преглеждат и проверяват внимателно плановете си, за да бъде всичко наред. Ще има напрежение в отношенията с роднините. Да останат търпеливи, ако роднините сега не разбират какво казват Раците.

През втората половина фокусът се измества върху самочувствието им. Ще се питат дали наистина оценяват себе си толкова, колкото твърдят. Може да се чувстват тъжни и безполезни, нека тогава се обградят с близки хора, да се насладят на позитивни преживявания и да си припомнят колко силни са.

Лъв

По време на ретроградното движение в Дева ще имат шанса да подредят финансите си - нека направят това мъдро. Понякога Лъвовете харчат прекалено в ретроградни периоди, нека следят внимателно къде отиват парите им. Да се фокусират над простичките неща и да харчат само за това, което наистина им е нужно. През втората половина имат шанс отново да се свържат със себе си.

Може да се чувстват пренатоварени - заради работа, семейни отношения, връзки. И да са забравили кои са. Важно е сега да останат верни на себе си и истински - и то не само когато другите ги хвалят. Нека поразсъждават върху това кои са всъщност и как показват това на света.

Дева

През първата половина може да се питат кои са и да са отдалечени от себе си, от имиджа си. Сега да избягват да правят големи промени във визията си - после ще съжаляват за тях. Вместо това да се фокусират над вътрешния си свят, над същността си и това как показват себе си пред света. Да се свържат с хора, които все още ги виждат по стария начин.

През втората половина Девите ще се сблъскат с най-големите си страхове и несигурности. Ако все още не ходят на терапия, не медитират и не анализират преживяванията си, сега е времето да започнат да правят това. Може да ги е страх да показват истинската си същност и да показват само това, което смятат, че е перфектно. Нека се помирят със страховете си и да се научат как да ги управляват.

Везни

В първата половина тези зодии често ще се будят нощем и ще се питат "Ами, ако?". Ще се тревожат за много неща. Това е типично за тях, тъй като често премислят и претеглят различните мнения. Но сега са още по-напрегнати. Мислят за миналото, за сегашното, за бъдещето. Вместо да се губят във всеки възможен сценарий, нека се фокусират върху намирането на решение за сегашните проблеми.

През втората половина ще преоценяват мястото си в различни социални групи, общности, компании. Може да забележат, че целите им не съвпадат с тези на хората около тях. Ще потърсят нови връзки и контакти. Нека спрат да угаждат на всички. Не трябва да правят неща, които не искат.

Четете цялата статия в teenproblem.net.

Снимка: Pixabay