fallback

Краят на една ера: "Аеросмит" спира турнетата

Невъзможно е пълното възстановяване на Стивън Тайлър от травмата на гласните струни

05.08.2024 | 09:50 Автор: Вяра Димова

Групата "Aerosmith" ("Аеросмит") се оттегля от турнетата, тъй като "пълното възстановяване" на Стивън Тайлър от травмата на гласните струни е "невъзможно". Това е краят на една ера за култовата рок група, отговорна за хитове като "Dream On", "Love in an Elevator" и "Janie's Got a Gun", предава CNN.

В съобщение в официалния си профил в Instagram, както и в профила си в социалната мрежа X, група "Аеросмит" информира феновете и последователите си, че взема "сърцераздирателното и трудно, но необходимо решение – като група от братя – да се оттегли от сценичните турнета".

В изявлението се обяснява, че фронтменът Стивън Тайлър, чийто "глас е инструмент като никой друг", все още се справя с последиците от травмата на гласните струни, която получи миналата година.

"Той прекара месеци наред в неуморна работа, за да върне гласа си там, където беше преди травмата. Видяхме, че се бори, въпреки че има до себе си най-добрия медицински екип", се казва в изявлението.

В края на септември миналата година групата сподели, че Тайлър, който сега е на 76 години, е "счупил ларинкса си", което накара групата да отложи останалите дати до края на годината за прощалното си турне "Peace Out", което първоначално беше обявено за май 2023 г.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback