Модни грешки, които ни правят да изглеждаме по-стари

Носенето на грешен размер

04.08.2024 | 09:41 Редактор: Деси Николова
Носенето на грешни цветове ни състарява.

Знаете ли, че добрият моден вкус може да ви накара да изглеждате по-млади? Известни жени като Сара Джесика Паркър и Ана Уинтур изглеждат невероятно, независимо от възрастта си, благодарение на стила си. Ако гардеробът ви ви кара да изглеждате остарели, вероятно правите някои модни грешки, които са лесни за поправяне.

Носенето на грешни цветове

Ако имате любим цвят и обичате да го носите, продължете, но не може да се отрече, че определени нюанси могат да ви накарат да се почувствате изцедени и уморени. Добре е обаче да прегърнете по-смелите и ярки цветове, особено с напредване на възрастта. Неутралните нюанси като сиво и бежово са скучни и безжизнени, избягвайте да носите нещо с цвета на стара тениска! Класическите дрехи в неутрални цветове са от съществено значение за изграждането на гардероб тип капсула за носене, но ако искате да добавите малко индивидуалност в стила си – заложете на ярки цветове.

Носенето на грешен размер

Не се крийте в дълги увиснали слоеве, които ще погълнат фигурата ви и ще ви накарат да изглеждате твърде небрежни. Да, страхотното сако е ключово за стила ви, стига да не е в обемен размер.

Погледнете се в огледалото и бъдете честни със себе си – кои са най-големите предимства на фигурата ви? Покажете частите от тялото си, с които се гордеете и ви карат да се чувствате уверени. Инвестирайте в стилни дрехи като елегантно, вталено сако, съчетано с дънки, с което ще изглеждате по-модерна от например, широка блуза или жилетка върху деним.

Обувки – избор на комфорт пред стил

Ако смятате, че сте твърде възрастна, за да носите неудобни обувки и да се подлагате на болка в името на модата и залагате единствено на удобните обувки, поне избирайте елегантни модели! Прегърнете тенденцията да носите спортни модели обувки и маратонки, но залагайте на по-забавните цветове. Особено важно е да избягвате тромави сандали, които се закопчават с велкро!

Аксесоари – Не играйте на сигурно

Използвайте аксесоарите си, за да добавите индивидуалност към външния си вид. Изберете чанта в интересна форма или цвят и добавете бижу, което може да започне разговор. Смелите аксесоари наистина могат да направят тоалета ви още по-впечатляващ. Дръзките аксесоари наистина могат да ви накарат да изглеждате по-млада и жизнена, спомнете си Ирис Апфел – тя беше невероятно вдъхновение.

Не се страхувайте да експериментирате с най-новите тенденции и да потопите пръстите си във визия, която обикновено избягвате – поемете някои рискове!

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Freepik