Необходими продукти:
- 3 с. л. масло, разделени
- 1 кг пилешки гърди без кост и кожа, нарязани
- 2 големи тиквички, нарязани на големи кубчета
- 1 голяма червена чушка, нарязана
- ⅓ чаша брашно
- 1 ч. ч. пилешки бульон
- 1 ч. ч. пълномаслено мляко
- 85 г нискомаслено крема сирене
- 1 ¼ чаши настъргано частично обезмаслено сирене моцарела, разделено
- ¾ ч. л. смлян пипер
- ½ ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Разтопете 1 с. л. масло в голям тиган на средно висока температура. Добавете пилето в тигана; гответе, като разбърквате от време на време, докато парчетата месо покафенеят добре (около 8 минути). Прехвърлете пилето в средно голяма купа. Добавете тиквички и черен пипер в тигана; гответе, като разбърквате от време на време, докато зеленчуците започнат да омекват (около 4 минути). Прехвърлете сместа от тиквички в купата с пилето. Добавете останалите 2 супени лъжици масло в тигана.
Разбъркайте с брашно; гответе, като бъркате непрекъснато, докато брашното започне да покафенява (около 1 минута). Добавете бульон и мляко; кипнете сместа, като разбърквате често. Отстранете от котлона и добавете крема сиренето и 3/4 чаша моцарела. Разбърквайте, докато се разтопи. Добавете черен пипер и сол. Отцедете течността от сместа от пиле и зеленчуци и добавете пилето и зеленчуците в соса със сирене. Прехвърлете в съд за печене; покрийте с фолио. Поръсете гювеча с останалата 1/2 чаша сирене. Печете, докато горната част покафенее и краищата станат на мехурчета ( за около 20 до 25 минути). Оставете да престои 10 минути преди сервиране.
Още нискокалорични рецепти четете в az-jenata.bg
Снимка: Freepik