fallback

Храни, които ни зареждат с енергия и засищат за по-дълго време

Киселото мляко с плодове и гранола е сред тях

01.08.2024 | 13:10 Автор: Беатрис Младжова

В забързаното ежедневие често се случва да забравим да хапнем или ядем нещо набързо, което да залъже глада. Това не е от най-полезните практики за здравето ни.

Според диетолога Саманта Куган не само времето от деня влияе на енергийните ни нива – храната също има роля в този процес. Куган обяснява, че ако се почувствате гладни малко след като сте изяли нещо, вероятно е защото не сте яли достатъчно. По време на работната седмица също така можем да се изгубим в нашите проекти и да забравим да ядем, да отлагаме обяда, докато не чуем корема ни да къркори, което води до неизбежен срив.

Ябълки, круши, банани

Доказано е, че плодове като ябълки, круши и банани ви помагат да се чувствате по-сити по-дълго време, особено ако бързате и имате нужда от нещо, което е лесно за ядене в движение. След като сте обядвали обилно, помислете за един (или всички) от тези плодове.

Фъстъчено масло

Вкусно, кремообразно и супер засищащо – фъстъченото масло е чудесен начин да подобрите енергийните си нива в средата на деня. То е пълно с протеин и здравословни мазнини, които да намажете върху препечен хляб, бисквити или любимите си плодове, за да подобрите вкуса и да ограничите глада си.

Кисело мляко с плодове и гранола

Направете си вкусна купичка кисело мляко/скир/гръцки йогурт с малко плодове или гранола, която може да замените и с овесени ядки. Изберете сезонни плодове, които ще ви доставят необходимата сладост, но в същото време ще ви заредят с така желаните витамини, минерали и антиоксиданти.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels  

fallback
Още от Любопитно
fallback