Поп легендата Haddaway със специално интервю пред Bulgaria ON AIR преди концерта в Бургас

Той е един от най-разпознаваемите гласове на 90-те

29.07.2024 | 20:00 Редактор: Беатрис Младжова

За шеста поредна година музиката на 90-те завладява морския бряг в Бургас. На една сцена излизат едни от най-големите имена. Сред тях и поп легендата Haddaway, който говори специално за Bulgaria ON AIR.

Музиката му е смесица от заразителни танцови ритми, прочувствени текстове и мелодии, а присъствието му на сцената - харизматично. Haddaway е един от най-разпознаваемите гласове на 90-те. Роден в Тринидад и Тобаго, и установил се в Европа, музиката му прекосява границите и е ключ към сърцата на феновете. 

"Категорично музиката на 90-те е актуална и в наши дни. Много от съвременните хитове имат ритми на 90-те, много ефекти от този период използват диджеите. Това е вечна музика", заяви изпълнителят. 

През 1993 г. Haddaway издава своя сингъл "What is Love", който се превръща в международна сензация и химн на денс музикалната сцена. Вече 31 години я тананикат няколко поколения. 

"Песента издържа теста на времето. Музиката е много силна, текстът, маркетингът безупречен, това е песен, която e създадена за даден човек в най-подходящия момент. И най-важното от всичко е да имаш екип зад гърба си, който вярва безрезервно в това, което правиш", допълни певецът.

А тайната за създаването на големите хитове е любовта. 

"Аз съм щастлив, когато и хората са щастливи, а аз се радвам, когато публиката харесва това, което правя - моя продукт. Никога няма лоша публика, всичко зависи от артиста, той трябва да е сред хората, да ги прави щастливи, да им пресъздава емоции, това е нашата работа", категоричен е той.

Завръщане на сцената с нов хит

След пауза сега Haddaway ще изненада публиката в България с нов албум отново с ритми на 80-те и 90-те. 

"Новият ми хит носи само позитивни емоции. Аз го написах по време на локдауна заради Ковид пандемията. Показвам различните лица на Haddaway, не е само поп, хаус, има много елементи на джаз и диско. Не отправям послания към моите почитатели, аз само искам да им доставя позитивно настроение и любов", сподели изпълнителят.

В живота освен музиката Haddaway обожава спорта и e колекционер на моторите Harley Davidson. 

"Аз наистина се наслаждавам на живота. Животът в самота не е повод за празнуване, трябва да имаш някого до себе си, някого, на когото да можеш да се довериш, никога не трябва човек да е сам, самотата е нещо ужасно", поясни певецът.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС