Как да се грижим за мазната кожа през лятото

Горещините оказват влияние на състоянието ѝ

25.07.2024 | 23:08 Редактор: Беатрис Младжова
Хидратацията е важна за кожата.

Хората с мазна кожа могат да изпитат затруднения с грижата в лятното време.  Правилната грижа за мазната кожа през този сезон е от съществено значение, за да се запази свежа и здрава.

Почистване

Ежедневното почистване е основен елемент в грижата за мазната кожа през лятото. Използването на нежни почистващи продукти, които не съдържат агресивни химикали, може да помогне за отстраняването на излишния себум и замърсяванията. Геловете за почистване, съдържащи салицилова киселина или бензоил пероксид, могат да бъдат особено ефективни, тъй като те помагат за предотвратяване на запушването на порите и контролират омазняването.

Тонизиране

След почистването, използването на тоник е важно за премахването на остатъците от почистващия продукт и за свиване на порите. Тониците, съдържащи хамамелис или ниацинамид, са подходящи за мазна кожа, тъй като те намаляват омазняването и имат противовъзпалителни свойства. Тониците без алкохол са предпочитани, тъй като алкохолът може да изсуши кожата и да стимулира допълнително производство на себум.

Хидратация

Много хора с мазна кожа избягват хидратиращите кремове, страхувайки се, че те ще направят кожата им още по-мазна. Въпреки това, хидратацията е важна, дори за мазната кожа. Леките, некомедогенни хидратиращи продукти, съдържащи съставки като хиалуронова киселина или гел формули, са идеални за поддържане на кожата хидратирана без да я натоварват.

Четете повече в puls.bg

Снимка: Pexels