Разкриха зашеметяващата заплата на принц Уилям

42-годишният наследник на трона не получава традиционни доходи

24.07.2024 | 14:10 Редактор: Искра Ангелова
Разходите на принц Уилям са разкрити.

Разкриха зашеметяващата заплата, която получава наследник на крал Чарлз III - принц Уилям. За една година като управител на херцогство Корнуол в сметката му са постъпили 30 милиона долара.

Херцогство Корнуол публикува своя интегриран годишен отчет на 24 юли, разкривайки разпределим излишък от 23,6 милиона паунда (30,4 милиона долара) за финансовата 2023-2024 година. Това е първата пълна година, в която принц Уилям управлява имението. Тази сума покрива официалните, благотворителните и личните разходи на престолонаследника, Кейт Мидълтън и трите им деца.

Като работещ член на кралското семейство, 42-годишният принц на Уелс не получава традиционни доходи. Вместо това годишните му разходи се покриват до голяма степен от херцогство Корнуол. Имението е създадено от крал Едуард III през 1337 година с цел да осигурява средства за наследника на трона. То е настойност над 1 милиард долара, обхваща 130 000 акра в 23 окръга на Англия и Уелс и включва земя, ферми, къщи и други активи за издръжка на наследника и семейството му.

Предполага се, че Уилям плаща данък общ доход върху цялата спечелена сума, която получава от херцогство Корнуол след изваждане на разходите за домакинство, които не са посочени в доклада.

Когато крал Чарлз се възкачи на трона през 2022 година, принц Уилям се превърна в херцог на Корнуол и глава на херцогството.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС