Илън Мъск: Синът ми Ксавие е мъртъв

Милиардерът обвини идеологията на вокизма за случилото се след смяната на пола

24.07.2024 | 09:55 Редактор: Тодор Петров
Силно изказване от Мъск.

Собственикът на Tesla Илън Мъск каза за сина си Ксавие, че е "мъртъв". Това става, след като той смени пола си през 2020 г. Милиардерът обвини лекарите и идеологията на вокизма.

"Изгубих сина си. Синът ми Ксавие е мъртъв, убит от вируса на вокизма", каза Мъск в интервю с психолога Джордан Питърсън за Daily Wire. През 2020 г. синът на Мъск, който тогава беше на 18 години, смени пола си и стана Вивиан Джена Уилсън.

Преди да промени пола си, Ксавие приема блокери за пубертета. 53-годишният милиардер твърди, че буквално е бил принуден да подпише разрешение за приемане на тези средства, заплашван, че в противен случай детето му може да се самоубие. 

Ситуацията се влошила от избухването на пандемията от коронавирус. В едно интервю Мъск нарича тези блокери лекарства за стерилизация: Никой не ми обясни, че блокерите на пубертета всъщност са лекарства за стерилизация. Така че по същество аз загубих своя син. Не мога да го наричам с името, което му дадохме при раждането, защото смени пола и името си, синът ми Ксавие е мъртъв.

Мъск обвини идеологията на вокизма за случилото се и я нарече зло, за чието пропагандиране хората трябва да бъдат вкарвани в затвора. Той подчерта, че след историята със сина му "се закле да унищожи вируса на вокизма", пише БГНЕС.

По-късно в социалните мрежи Мъск добави, че синът му се родил гей и "малко аутист". 

"Това са два признака, които допринасят за половата преориентация. Научих за това, когато беше на около четири години: той избираше дрехи за мен, например сако, и ми казваше, че е невероятно! Той също обичаше мюзикъли и театъра, но той не беше момиче", обяснява милиардерът.

Снимка: БГНЕС