fallback

13-годишен фокусник завладява с магия гостите на Созопол

Божидар Колев приема изявите си не като работа, а като почивка

22.07.2024 | 13:51 Автор: Беатрис Младжова

Магия, илюзия, манипулация. Това са само три от нещата, с които се свързват фокусниците. Божидар Колев, който е само на 13 години, вече от няколко години всяко лято радва жители и гости на Созопол с фокусите си. 

"Харесва ми какво правя, самата игра с публиката също е много интересна. Това ме кара да се занимавам и да бъда все по-добър и по-добър", сподели Божидар.

Вдъхновители за заниманието на младежа са Зойко Миленков, Йордан Белев и Александър Георгиев. И от тях научава, че най-важна за успеха е добрата подготовка.

"Пред огледало са репетициите. Да научиш един фокус много хубаво, перфектно, е около 2-3 месеца. Зависи какъв е фокусът. Има много сложни фокуси, има и много лесни", допълни фокусникът.

Божидар приема изявите си пред публика не като работа, а като почивка, която му носи радост и удовлетворение. С творчеството си вече печели и награди. 

Той показа любимия си фокус на зрителите на Bulgaria ON AIR и напомни на всички летовници по морето и по-конкретно в родния му Созопол да се оглеждат за него и магията му, защото са навсякъде около тях.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

fallback
Още от Любопитно
fallback