fallback

Пир в жегите в зоопарка: От замразени кравешки кости до ледени блокове с риба

Гигантските костенурки се наслаждават на хладни душове от маркуч

21.07.2024 | 15:10 Автор: Искра Ангелова

Замразени лакомства, студен душ и много лед. Това е рецептата за обитателите на зоопарка във Флорида срещу летните горещини.

Това, че малайските тигри и костенурките Алдабра са родом от горещи и влажни земи, съвсем не означава, че не се наслаждават на замразени лакомства в горещите летни дни във Флорида. Средната температура за месеца в щата е над 30 градуса по Целзий, с влажност, достигаща 70% - мъчителна комбинация за всяко живо същество.

Комфорт посред лято

Именно заради това персоналът на зоопарка залага на различни техники за комфорта на своите животни.

"Имаме много подробен план как да се погрижим за обитателите на зоопарка. Въпреки че всичките ни животни са аклиматизирани към времето в Южна Флорида, те търсят начини да се разхладят през горещите дни, точно както правим ние", сподели уредникът в зоопарка Майк Терел.

Пир за всички животни

Пазачите на зоопарка хвърлят огромни ледени блокове в заграждението за черни мечки, за да могат животните да се въргалят в тях, охлаждайки басейна им до 23 градуса. Видрите получават ледени блокове и замразена риба, хвърлени във водата им за игра и ядене.

Тигрите пируват със замразени кравешки кости, натъпкани в блокове лед, заедно със замразено козе мляко. Гигантските костенурки, произхождащи от островите в Индийския океан, се наслаждават на хладни душове от маркуч, които усещат дори през черупките си.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback