fallback

Българите все повече предпочитат крафт подаръците

Татяна Валентинова със съвети как да подберем правилния

21.07.2024 | 14:55 Автор: Деси Николова

България е сред страните в Европейския съюз с най-много стари занаятчии. Част от творенията им са сред изкуствата, запазени в нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Все повече обаче се увеличава и броят на съвременните артисти, а изкуството им е предпочитано за подаръци.

Татяна Валентинова е сред съвременните артисти, които създават крафт подаръци. Със съпруга си отваря магазин, в който предлага различното на пазара.

"Не вярвах в началото, че нещо такова ще се приеме, но Слава Богу, виждам, че хората все повече се отварят към ръчно правените неща. Искат да е нещо стойностно, не искат да е нещо случайно купено, а искат да предадат послание към човека, за когото са избрали подарък", споделя Татяна.

Сред най-търсените и продавани за подаръци са картините, иконите, свещите и чашите.

"Събрали сме доста различни автори, с които обожавам да работя, защото знам, че всеки един от тях е вложил сърце и душа в нещата, които прави. Усещаме с цялото си сърце как хората идват, избират с любов.. След това много често се връщат клиенти, които са получили подарък от тук, той им е донесъл много смисъл, дошъл е в момент, в който може би са имали нужда от точно това послание и това дава и за нас смисъл", каза още Татяна.

И съветва преди да се пристъпи към избор и покупка, да се разговаря добре с човека, за когото е, за да се прецени дали предпочита практичните или сантименталните подаръци. 

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

fallback
Още от Любопитно
fallback