fallback

Салата от нахут, артишок и авокадо с дресинг от ябълков оцет (РЕЦЕПТА)

Засищащо ястие за летните вечери

20.07.2024 | 20:46 Автор: Деси Николова

Необходими съставки:

  • 2 с. л. ябълков оцет 
  • 2 с. л. горчица 
  • 1 с. л. смлян шалот 
  • ¼ ч. л. сол 
  • ¼ ч. л. черен пипер 
  • ¼ ч. ч. екстра върджин зехтин 
  • 8 ч. ч. зелена салата микс  
  • 1 малка консерва сърцевини от артишок, изплакнати и нарязани наполовина или четвъртинки 
  • 1 ч. ч. изплакнат нахут без добавена сол 
  • 1 авокадо
  • 2 твърдо сварени яйца 

Начин на приготвяне:

Смесете оцета, горчицата, шалота, солта и черния пипер в голяма купа. Разбийте със зехтина, докато се смесят. Добавете зелената салата, артишока, нахута и авокадото. Настържете яйцата. Разбъркайте внимателно, за да се комбинират съставките.

Време за подготовка: 20 мин  Общо време: 20 мин  Порции: 4 

Повече рецепти четете в az-jenata.bg

Снимка: Freepik

fallback
Още от Любопитно
fallback