Необходими съставки:
- 2 с. л. ябълков оцет
- 2 с. л. горчица
- 1 с. л. смлян шалот
- ¼ ч. л. сол
- ¼ ч. л. черен пипер
- ¼ ч. ч. екстра върджин зехтин
- 8 ч. ч. зелена салата микс
- 1 малка консерва сърцевини от артишок, изплакнати и нарязани наполовина или четвъртинки
- 1 ч. ч. изплакнат нахут без добавена сол
- 1 авокадо
- 2 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
Смесете оцета, горчицата, шалота, солта и черния пипер в голяма купа. Разбийте със зехтина, докато се смесят. Добавете зелената салата, артишока, нахута и авокадото. Настържете яйцата. Разбъркайте внимателно, за да се комбинират съставките.
Време за подготовка: 20 мин
Общо време: 20 мин
Порции: 4
Повече рецепти четете в az-jenata.bg
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: