fallback

Как да разберем, че наистина сме влюбени в някого?

Един от ключовите показатели за истинска любов е ангажираността към съвместно бъдеще

20.07.2024 | 17:43 Автор: Деси Николова

Ако сте срещнали човек, който внезапно е започнал да означава всичко за вас, но искате да сте сигурни, че това е истинска любов, а не просто увлечение? Eто 8 знака, подкрепени от психологията, че наистина изпитвате любов

Емоционалната връзка надделява над всичко

Всички знаем, че привличането има различни слоеве, нали? Има интелектуално, емоционално и физическо. Но когато сте искрено влюбени, емоционалната връзка наистина заема централно място. Разбира се, физическото привличане е страхотно и всичко останало. И да, интелектуалната съвместимост също е доста важна. Когато си влюбен, има това необяснимо чувство да бъдеш разбран на ниво, което надхвърля думите. Сякаш наистина те разбират по начин, по който никой друг не го прави.

Щастието на този човек е и ваше щастие

Това може да звучи малко странно, но когато сте искрено влюбен в някого, неговото щастие става ваше щастие. Вие намирате радост в неговата радост и в неговите постижения, сякаш са ваши собствени. Тази споделена радост е друг силен признак на истинска любов според психологията. Когато сте истински влюбени, щастието на партньора ви не е просто приятен страничен ефект – то се превръща в основна цел.

Любовта означава освобождаване от страха

Има един цитат от легендарния Джон Ленън, който гласи: "Има две основни мотивиращи сили: страх и любов. Когато се страхуваме, ние се отдръпваме от живота. Когато сме влюбени, ние се отваряме към всичко, което животът може да предложи със страст, вълнение и приемане."

Вие виждате потенциал във връзката

Знаете ли, че един от ключовите показатели за истинска любов, според психологията, е ангажираността към съвместно бъдеще? Когато наистина си влюбен в някого, не го виждаш само в настоящето си, но и в бъдещето си. Ако правите планове заедно не само за уикенда или за почивка следващия месец, но и за години напред – това е любов.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback