Казваме сбогом на целулита с помощта на кокосовото масло

Ето няколко съвета как да го използваме в борбата с портокаловата кожа

20.07.2024 | 22:43 Редактор: Деси Николова
Казваме сбогом на целулита с помощта на кокосовото масло

Целулитът трудно може да бъде сразен. Но ако сте постоянни, на своя страна имате верен съюзник в лицето на кокосовото масло. Как можете да го използвате, за да подобрите вида на портокаловата кожа?

Консумирайте кокосово масло

Един от начините да използвате кокосово масло е да го консумирате ежедневно. Можете или да приемате две супени лъжици кокосово масло дневно преди тренировка, или да го използвате при готвене.

Нанасяйте върху засегнатите от целулит зони 

Локалното приложение на кокосово масло е най-лесният начин да се отървете от целулита. Масажирайте необработено кокосово масло всеки ден върху засегнатите от целулита части на тялото. Това масло се абсорбира лесно от човешката кожа и разгражда мастните натрупвания в клетките. Освен това подхранва кожата и я прави по-мека, гладка и по-млада.

Прилагайте го заедно със сухото четкане  

Това е много популярен метод за премахване на целулита. При този метод кокосовото масло се прилага върху засегнатите от целулит кожни участъци. След това зоните се масажират със суха четка. За най-добри резултати изберете четка от естествен косъм, за предпочитане на растителна основа. Избягвайте да използвате тези, направени с изкуствени влакна.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay