Деспина Ванди отмени концерт в Турция заради плакат на Кемал Ататюрк

"Скандал, тя искаше гръцко знаме", пишат турски медии

19.07.2024 | 08:05 Редактор: Деси Николова
Ванди предизвика недоволство заради решението си.

Гръцката звезда Деспина Ванди отмени концерта си в Чешме, Турция, заради решението на организаторите да поставят плакат на Кемал Ататюрк зад нея на сцената, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Всъщност певицата е предложила на организаторите вместо Кемал да има турско и гръцко знаме, тъй като не е искала да политизират концерт, който се провежда за добра кауза.

"Скандал, тя искаше гръцко знаме", пишат турски медии.

Това беше нещо, което организаторите отрекоха и всъщност каналът разкри диалога, който гръцката певица е водила с човек от организацията.

Ванди заявила пред турските организатори на концерти: "За мен Кемал е касапин на гърците". След като отхвърлиха искането ѝ да премахне изображението на Кемал, турските организатори ѝ казаха, че "тук Кемал е символ на републиката".

Това изглежда ядоса организаторите и кметът на града взе микрофона. След като се изказа пренебрежително за гръцката певица, ѝ каза да напусне страната, а хората освиркваха Ванди, че е решила да не пее.

Решението си да не излезе вчера на сцената тя обясни чрез социалните мрежи. С помощта на полицията тя пътува с групата си от Чешме до Смирна и оттам до Истанбул и вчера сутрин се е върнала в Атина.

Снимка: Instagram