Какво не трябва да забравяме да вземем на почивка с деца

Трябва предварително да оценим средата и прогнозата за времето

18.07.2024 | 09:09 Редактор: Вяра Димова
Не можем да предвидим неприятните изненади

Пътуването с деца изисква сериозно планиране. Независимо от това дали ще посещаваме друга държава или ще отскочим до съседен град за няколко дни, всяко пътешествие може да ни подложи на сериозни изпитания. 

Неприятните здравословни изненади

Понякога полагаме извънредни грижи за опазване здравето на най-малките в седмиците непосредствено преди заминаването – ограничаваме контактите с деца, избягваме струпвания на хора по различни събития и други спорно ефективни мерки.

След всички тези усилия често се случва със стъпването още първия ден на плажа да започнат неприятностите: детето може да изгори на слънцето, да го ухапе насекомо, приключенията на нови места често са съпроводени и с травми, активиране на алергии и най-вече среща с разнообразни вируси. В по-тежките случаи може да пострада от прегряване или да се стигне дори до топлинен удар.

Можем да си помогнем сами

Какво ще вземем със себе си, зависи от много фактори. На първо място е от значение ще имаме ли бърз достъп до медицинска помощ и аптеки. Второто, което трябва да се оцени, е средата, както и прогнозата за времето.

Това, с което е добре да разполагате при пътуване:

Термометър

Репелент - през пролетно-летния сезон насекомите са проблем навсякъде

Слънцезащитно средство

Автор: д-р Маргарита Желева

Четете повече в Puls.bg.

Снимка: pixabay