fallback

Срещите ни с пеперудите не са случайни и имат различни значения

В Китай красивите насекоми се свързват с дълъг и щастлив брак

17.07.2024 | 17:18 Автор: Вяра Димова

Когато видим пеперуда, смятаме че това е нормално, защото е пролет или лято, намираме се сред природата. Рядко обаче се замисляме, че може би срещата ни не е толкова случайна и че може би това са нашите ангели пазители.

Древните египтяни свързвали пеперудите с човешката душа

Изображения на пеперуди се намират в гробни рисунки, където те изглежда представляват живота на духа отвъд смъртта. В Мексико пеперудите монарх също се свързват със смъртта. Преселването им в страната съвпада с празника на Деня на мъртвите. Смята се, че приветстват душите на мъртвите. В Китай пеперудите се свързват с дълъг и щастлив брак. Ето защо те често се изобразяват върху сватбени подаръци.

Според други вярвания пеперудите символизират радост и светлина. Смята се също, че цветът на пеперудите има специфични духовни значения.

Пеперуди с различни цветове

Бяла пеперуда – Бялото често се смята за знак на чистота и е свързано с ангелите. Този цвят пеперуда може да означава, че е настъпил моментът за духовно израстване, период на промяна и личностно развитие.

Черна пеперуда – Промяната и прехода, пред който се намирате. Може би има нещо, което трябва да оставите в миналото, за да продължите напред. Това може да са погрешни модели на мислене и вярвания, токсични хора и връзки, работа, която не ви удовлетворява.

Червена пеперуда – Червеното се свързва със страст, романтика и понякога гняв. Виждането на червена пеперуда може да е знак, че период на промяна ще бъде придружен от тези силни емоции. В източните традиции червеният цвят се свързва с коренната чакра. Смята се, че това ни държи свързани със земята и метафорично сме заземени. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback