fallback

45% ръст в доставките на дюнери в България за година

Любител на храната поръчва 169 арабски сандвича през 2023 г.

12.07.2024 | 09:23 Автор: Тодор Петров

Доставките на дюнери в България са се увеличили с 45% за една година, сочат данни на Glovo по повод Световния ден на дюнера. 

Най-големият любител на дюнери у нас е от Велико Търново. Той печели приза "живот на дюнери", след като поръчва 169 арабски сандвича през изминалата година, което прави средно по един дюнер на всеки 2 дни. 

Най-скъпата поръчка, съдържаща дюнери, е била на стойност 409 лв. и е изпълнена от ресторант в София. Пазарджик е градът с най-висок ръст в поръчките през изминалата година, a най-голяма честота на доставки е регистрирана в столицата, следвана уверено от Кърджали и Русе. 

Предпочитаме дюнери предимно в часовете за вечеря - пиковият момент за доставки през годината е бил около 19:00 ч. Българите сме избрали да разпуснем след традиционните Великденски трапези, разнообразявайки менюто си с дюнери.

Най-предпочитани у нас през изминалата година са били пилешките дюнери, следвани от тези с телешко и свинско месо. Тънкият арабски хляб е характерен за всички вариации на специалитета, като у нас най-широко разпространената рецепта включва месо, зеленчуци, сосове и пържени картофи. 

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback