Доставките на дюнери в България са се увеличили с 45% за една година, сочат данни на Glovo по повод Световния ден на дюнера.
Най-големият любител на дюнери у нас е от Велико Търново. Той печели приза "живот на дюнери", след като поръчва 169 арабски сандвича през изминалата година, което прави средно по един дюнер на всеки 2 дни.
Най-скъпата поръчка, съдържаща дюнери, е била на стойност 409 лв. и е изпълнена от ресторант в София. Пазарджик е градът с най-висок ръст в поръчките през изминалата година, a най-голяма честота на доставки е регистрирана в столицата, следвана уверено от Кърджали и Русе.
Предпочитаме дюнери предимно в часовете за вечеря - пиковият момент за доставки през годината е бил около 19:00 ч. Българите сме избрали да разпуснем след традиционните Великденски трапези, разнообразявайки менюто си с дюнери.
Най-предпочитани у нас през изминалата година са били пилешките дюнери, следвани от тези с телешко и свинско месо. Тънкият арабски хляб е характерен за всички вариации на специалитета, като у нас най-широко разпространената рецепта включва месо, зеленчуци, сосове и пържени картофи.
Снимка: Pixabay