Идейният Adidas се възползва от спада в приходите на неиновативния Nike

Успехът на Samba и Gazellе помага на германската марка да постигне най-големия си марж на печалбата от 3 години

10.07.2024 | 09:08 Редактор: Тодор Петров
Идейният Adidas се възползва от спада в приходите на неиновативния Nike

В края на юни Nike прогнозира изненадващ спад на годишните приходи от продажби, което засили притесненията на инвеститорите относно изоставането на гиганта от утвърдени и от по-нови конкуренти.

Цената на акциите на Nike се понижи с близо 20% в резултат на новините, но книжата на Adidas, които обичайно следят ходовете на американската компания, почти не реагираха. Това предполага, че инвеститорите виждат слабостта на Nike като възможност за Adidas.

Успехът на Samba и Gazellе на Adidas, както и по-слабите приходи от продажби на конкурента Nike, могат да помогнат на германската марка за спортни стоки да постигне по-силни продажби през второто тримесечие и най-големия си марж на печалбата от три години, предава Ройтерс.

Nike е по-малко иновативна, отколкото в миналото, а конкуренцията се е увеличила, предоставяйки на търговците на дребно по-широка гама от брандове, от които да избират. В края на юни Nike заяви, че ще пусне нови маратонки за 100 и по-малко долара по целия свят, докато се опитва да върне продажбите си в правилния път.

Междувременно Adidas подхранва тенденциите със своите обувки с три ленти като Samba и Gazelle, представяйки нови цветове и лимитирани модели, за да поддържа интереса на купувачите.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС