Как да запазим грима си свеж през летните горещини

Превърнете слънцезащитата в приоритет

10.07.2024 | 09:14 Редактор: Деси Николова
Как да запазим грима си свеж през летните горещини

Всяка една от нас е изпитвала проблеми с грима през лятото. Време е да обявим война на разпадащия се фон дьо тен и размазаната спирала и вместо това да се похвалим с перфектна красота през целия ден, независимо от температурите.

На плаж, на планина или на обикновена разходка из града – навсякъде може да сте с идеален грим, ако следвате няколко прости и лесни съвета.

Превърнете слънцезащитата в приоритет

Слънцезащитният крем трябва да бъде част от обичайната ви рутина през цялата година, но лятото обикновено изисква повече усърдие, тъй като сме склонни да се потим малко повече. Когато сте на закрито и на хладно, можете да нанасяте отново на всеки четири часа, но когато сте на слънце, трябва да нанасяте отново на всеки два часа или всеки път, когато излезете от басейна или сте се потили.

Намалете продуктите

Под палещото слънце гримираното лице може да се почувства тежко и дори да тече. Вместо пълен ритъм, поддържайте грима си лек. Започнете със слънцезащитен крем, след това продължете с тониран овлажнител, BB крем или пудра за лице. Като алтернатива поддържайте кожата си гола и поставете коректор на определени места.

Помислете за матови продукти

Матовият грим изглежда по-добре от кремообразните или лъскавите продукти и тъй като е формулиран без минерално масло или вазелин, няма да се намачка през целия ден. Също така е благодат за мазна или склонна към изпотяване кожа.

Сутрешен тонер

Друг начин да контролирате блясъка през целия ден е да нанесете матиращ тоник сутрин, преди да продължите с останалата част от рутинната си грижа за кожата и грим. Тоник със салицилова киселина отстранява мъртвите клетки, които се намират върху кожата и задържат масло. Освен това има охлаждащ ефект и ще помогне за предпазване от акне.

Използвайте бронзираща пудра

За малко по-лятно излъчване нищо не може да се сравни с добре използвана бронзираща пудра. Изберете такава, която е не повече от два нюанса по-тъмна от естествения цвят на кожата ви. След като останалата част от грима ви е стегнала за няколко минути, потопете четката си върху горната част на пудрата и потупайте излишъка върху гърба на ръката си.

Прекарайте четката по слепоочието си, надолу към едната скула и след това към линията на челюстта, завършвайки фигура на цифрата 3. Повторете от другата страна.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pixabay