fallback

Полезните свойства на биволското мляко

Има високо съдържание на протеини

09.07.2024 | 23:09 Автор: Беатрис Младжова

Биволското мляко е чудесен източник на протеини. Съдържанието на протеини в биволското мляко е значително по-високо в сравнение с кравето мляко, което го прави отличен избор за хора, нуждаещи се от повишен прием на протеини, като спортисти или хора в процес на възстановяване от заболявания.

Освен това, биволското мляко е изключително богато на калций и фосфор, два минерала, които са от съществено значение за здравето на костите и зъбите. Калцият и фосфорът работят заедно, за да поддържат костната плътност и здравина, като по този начин намаляват риска от остеопороза и други костни заболявания.

Редовната консумация на биволско мляко може значително да подпомогне поддържането на здрави и силни кости през целия живот. Високото съдържание на витамин А в биволското мляко е друга значителна полза. Витамин А е необходим за доброто зрение, особено в условия на слаба светлина и играе важна роля в поддържането на здрава кожа и лигавици. Той също така подпомага имунната система, като подобрява функцията на белите кръвни клетки, които се борят с инфекциите.

Биволското мляко е също така източник на антиоксиданти, които помагат в борбата срещу свободните радикали и намаляват риска от хронични заболявания като сърдечно-съдови заболявания и рак. Антиоксидантите в млякото могат да помогнат за предотвратяване на клетъчното увреждане, което е свързано със стареенето и различни заболявания.

Четете повече в puls.bg.

Автор: Маринела Георгиева

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback