fallback

Млечният тоник прави чудеса с кожата ни

Има множество ползи

09.07.2024 | 10:39 Автор: Беатрис Младжова

Отдавна е факт, че млякото е полезно за кожата. 

Какво представлява млечната грижа за кожата?

Повечето млечни продукти за грижа за кожата не съдържат мляко. Вместо това името описва факта, че те имат подобен на мляко цвят, консистенция и усещане. Те са по-плътни от гела или формулите на водна основа, за да проникнат през кожната бариера и да възстановяват задържаната влага, но в същото време са достатъчно леки, за да оставят кожата блестяща, а не мазна. Така че не е нужно да се притеснявате, че формулата ще запуши порите ви.

Каква е задачата на млечните серуми и тоници?

В сравнение със стандартните тонери на водна формула, млечните тоници имат по-плътна консистенция, която хидратира, успокоява и балансира кожата. Обикновено те съдържат овлажнители като глицерин, емолиенти, антиоксиданти и понякога нежни ексфолианти като глюконолактон. Красотата на млечните тоници е, че техните формули са нежни – те премахват излишната мръсотия и остатъци, без да лишават кожата от нейните естествени масла, тъй като са формулирани с подхранващи, обичащи кожата съставки.

Как да използвате млечните тоници и серуми?

Въпреки че всеки има своя собствена уникална рутина за грижа за кожата, редът, в който нанасяте млечен тоник и серум, ще бъде същият. Така че започнете с нанасяне на млечен тоник след почистване или като първа стъпка в рутинната ви грижа за кожата, ако не използвате ежедневен продукт за почистване на лицето.

За да направите това, изстискайте няколко капки върху памучен тампон и нежно почистете шията, лицето и деколтето с движения нагоре. Или нанесете някакъв продукт върху дланта на ръката си и вместо това внимателно натиснете продукта в тези области.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels  

fallback
Още от Любопитно
fallback