Съвети за повече увереност на плажа

Не трябва да забравяме обещанията си

07.07.2024 | 21:55 Редактор:
Съвети за повече увереност на плажа
Съвети за повече увереност на плажа

Лятото е времето от годината, когато ставаме по-осъзнати за това как изглежда тялото ни. През есента и зимата живеем блажено, без тревожни чувства за това как изглеждаме, скрити под слоевете дрехи и якета. Но като по часовник, веднага щом топлото време настъпи, безпокойството от фигурата ни и банските костюми се заражда. 

Безпокойството и притеснението да облечем бански е много повече от това да не се чувстваме уверени на плажа. Начинът, по който гледаме на телата си, може да окаже сериозно влияние върху начина ни на живот и развиването на положителна връзка с телата ни, която е от изключителна важност за нашето благополучие. 

Ето няколко съвета, с които да се чувствате по-уверени на плажа:

1. Свържете се с тялото си

Има много различни начини да се свържем с телата си и да ги оценим повече. Един от начините е чрез дишането. То е нещо, което правим подсъзнателно, но отделянето на време всеки ден, за да сканирате тялото, да забележите как дъхът се движи през него и къде може да почувствате застой, може да бъде много полезно. 

2. Променете мисленето си

Обърнете внимание на ежедневните си мисловни модели. В момента, в който започнете да говорите негативно за това как изглежда тялото ви, опитайте да го замените със здравословни алтернативи, като "Аз съм нещо повече от моя външен вид, тегло и форма" или "Моята стойност не зависи от това как изглеждам или колко тежа".

3. Спазвайте обещанията, които сте си дали

Независимо от обещанието, което давате на себе си, направете план и изпълнете всяко, за да изградите доверие в себе си. И колкото повече можете да се доверите на себе си, толкова повече укрепвате самоуважението си.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: pixabay