fallback

Семената, които елиминират пъпките и правят кожата по-млада

Богати са на антиоксиданти

06.07.2024 | 17:16 Автор: Беатрис Младжова

Храната, която приемаме, влияе на кожата ни. Семената са едни от най-полезните храни за здравето и красотата ни. Можем да добавим към менюто си богато разнообразие от тях.

Тиквени семки 

Тези вкусни семки са богати на сквален и витамин Е, които могат да помогнат в защитата на кожата от слънчевото увреждане. Тиквените семки също са чудесен източник на цинк, който допринася за намаляване на възпалението и поява на пъпки. Насърчава синтеза на колаген. Есенциалните мастни киселини в тиквените семки, помагат на кожата да изглежда еластична и сияйна.

Ленено семе 

Когато добавяме от него към овесена каша, чаша кисело мляко, салати, важно е лененото семе да бъде смляно. Ленените семена са добра добавка и към смутита. Смята се, че консумацията на тези семена насърчава хормоналния баланс, което също може да помогне за намаляване на акнето. Тези питателни семена съдържат селен, цинк и редица други минерали, мастни киселини, които могат да бъдат от полза за кожата и цялостното ни здраве.

Сусамово семе 

Обичате ли сусамов тахан? Това е един  от най-вкусните и лесни начини да се погрижите за здравето и красотата на кожата си. Сусамовите семена също съдържат значително количество цинк. Известно е, че имат противостареещи свойства. Богати са на антиоксиданти, както и на есенциални мастни киселини, които са важни за красотата на кожата.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback