Необходими продукти:
- 1 и ¼ чаши захар
- ½ чаша кафява захар
- ½ чаша какао
- ½ чаша масло, размекнато
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 голямо яйце
- 1 и ¾ чаши брашно
- 1 чаена лъжица сода
- ¼ чаена лъжица сол
- ½ чаена лъжица екстракт от мента
- 200 г ментови бонбони, натрошени
- 1/3 чаша шоколадови капки
- Хартия за печене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Смесете двата вида захар с маслото и ванилията в купа. Разбийте с миксер до пухкава смес. Добавете яйцето и отново разбийте. Добавете брашното, содата, какаото и солта, разбийте.
Счукайте ментовите бонбони в торбичка с помощта на чук за месо, за да ги натрошите. Добавете ги към тестото заедно с шоколадовите капки, разбъркайте с лъжица.
В плитка тава за печене постелете хартията. На разстояние една от друга пуснете по една супена лъжица с връх, за да оформите бисквитите. Печете за 15 минути или до получаване на коричка. Охладете върху решетка напълно преди да сервирате.
Още рецепти може да намерите в az-jenata.bg
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: